Banen bij Bedrijven in Noord-Holland

Recruiters in Noord-Holland

Bureaus die bemiddelen naar werk in Noord-Holland

Maak uw keuze voor een bureau in de arbeidsbemiddeling

Uitzenden (1)

Detacheren (0)

Werving en Selectie (0)

Headhunting (0)

Als werkzoekende kunt u zich inschrijven bij een uitzendbureau. Hier wordt personeel op basis van een uitzendcontract uitgezonden (per willekeurige periode, variabel van een uur tot een jaar of langer) bij een opdrachtgever. Aan dit contract zijn weinig juridische aspecten verbonden. Door beide partijen kan de overeenkomst per direct worden stopgezet zonder verdere (juridische) gevolgen. De uitzendkracht wordt betaald door het uitzendbureau, die zijn geld weer ontvangt van de opdrachtgever. Een voordeel is de flexibiliteit voor beide partijen. Dit voordeel brengt tevens een nadeel met zich mee. Met name onzekerheid over duur van de functie en weinig tot geen secundaire arbeidsvoorwaarden. Ongeveer 13% van alle banen in Nederland worden ingevuld door uitzendbureaus.

Detacheren

Een andere vorm van het invullen van een functie is het detacheren van personeel. De werknemer heeft in dit geval een contract met de uitzend- of detacheringsorganisatie en wordt op projectbasis gedetacheerd bij verschillende opdrachtgevers. Dit contract is vaak voor een bepaalde periode, maar kan ook voor onbepaalde tijd zijn. In beide gevallen is een opzegtermijn verwerkt in het contract en kan sprake zijn van secundaire arbeidsvoorwaarden als pensioenopbouw, auto, mobiele telefoon of een spaarregeling. Detacheringsorganisaties zijn vaak gespecialiseerd in vakdisciplines (verkoop, marketing, financiƫle functies, legal, ICT, engineering etcetera.).

Werving en Selectie

Wanneer men een, permanente of tijdelijke, invulling van functies wenst, dan spreek men van werving en selectie. Een werving-en-selectieorganisatie werft dan een nieuwe medewerker voor de opdrachtgever. De medewerker komt direct in dienst van de opdrachtgever. De organisatie ontvangt vaak een fee over het bruto jaarsalaris van de werknemer. Hoewel veel w&s organisaties generiek werven, zijn er ook zeker specialisten op de markt. Er zijn in Nederland meer dan 1000 werving-en-selectie bureaus. Veel bureaus werken op basis van no cure no pay en met name de gevestigde bureaus werken op basis van exclusiviteit.

Headhunting

Wanneer een organisatie werknemers werft (veelal in hoge (management functies) op basis van zijn netwerk, dan spreekt men ook wel van headhunting of executive search.